marți, 12 noiembrie 2013

Cum sa iti pui buton de Like pe blog

O sa incerc sa va explic cum se pune butonul de Like la fiecare postare de pe blog (spot). E simplu, trebuie doar putina atentie. Ma voi exprima insistent, va spun de pe-acum, sper sa nu va incurc mai rau.

Urmati acesti pasi: 

Mergeti la pagina de facebook developers. Pentru a intra dati click  aici .
Pasul 1
In partea stanga a paginii aveti sus rubrica Social Plugins, este chiar prima. Daca imediat sub ea nu va apare LIKE BUTTON, dati clik pe rubrica respectiva, o sa va apara.

Pasul 2
Dati click pe like button. Dupa ce dati click pe el, va apare pagina corespunzatoare acestei optiuni.

Pasul 3
La mijlocul paginii aveti Get your like button code, exact sub acest subtitlu va apare o casuta intitulata URL to like. In acea casuta puneti adresa articolului de pe blogul dumneavoastra, articolul caruia vreti sa ii puneti butonul de like. Este foarte important sa deschideti articolul intr-o pagina separta! NU puneti adresa blogului, daca puneti adresa blogului, iar ulterior veti pune butoane de like si celorlalte articole, daca primiti like la un articol, acel like va aparea la toate articolele. Din acest motiv este important sa puneti adresa fiecarui articol in parte in casuta GET YOT LIKE BUTTON.

Pasul 4
Dupa ce ati pus adresa articolului deschis individual in casuta respectiva, dati click pe GET CODE. S-ar putea sa fie nevoie sa dati click inca o data pe acest buton, la primul click va apare acolo butonul de like si optiuni - felul in care vreti sa apara. Dupa ce dati al doilea click, vi se va deschide o fereastra cu doua coduri.

Intre timp dati EDIT articolului a carui adresa ati postat-o la facebook developers. La edit, sus in partea stanga deasupra articolului aveti un buton SCRIETI. Exact langa acest buton se afla un alt buton HTML. Dati click pe butonul HTML.Va apare html-ul textului, sus, sus de tot, dati un enter (adica in casuta in care apare acel text lung si de neinteles), chiar deasupra acestui text, adica deasupra html-ului textului, lasati un spatiu. 

Pasul 5
Dupa ce ati lasat un spatiu, dati copy primului cod de pe pagina facebook developers (vezi poza, pasul 5), este codul mai lung. Dati copy dupa care dati paste in locul in care ati lasat spatiu la HTML-ul de la Edit.Deci exact deasupra acestui HTML, dati paste primului cod de la facebook developers.
Acesta este codul care va face butonul de like sa functioneze. Dupa ce ati copiat acest cod, mergeti la finalul HTML-ului. Chiar la final, la fundul lui. Dati apoi si acolo un enter ca sa ramana putin spatiu.

Pasul 6
Va intoarceti la pagina facebook developers si copiati codul mai scurt (vezi poza, pasul 6). 

Pasul 7
Dati paste acestui cod chiar la sfarsitul HTML-ului in cauza. La sfarsitul HTML-ului la care ati pus primul cod deasupra. Chiar la subsol.

Apoi salvati modificarile. Aveti buton de like. Aici aveti poze ajutatoare. Citit si sub ele cateva observatii.

 



Daca aveti mai multe postari pe blog si vreti sa puneti buton de like pentru fiecare in parte, dar printr-un singur procedeu, fara bataie de cap, nu stiu sa va spun cum se face.

La pagina de facebook developers - Social Plugins aveti si alte butoane, daca va uitati. Procedeul este exact acelasi si pentru butonul de share, comment etc. Daca vreti sa puneti butonul de share de exemplu, dati click pe share button si in continuare procedati identic.
Primul cod, cel pe care il primiti pentru like, puteti sa il salvati intr-un document word. Ma refer la primul, ala mai mare. Chiar daca va puneti si buton de like, si de share sau de comentariu, acest cod este suficient sa il aveti postat o singura data deasupra HTML-ului de la EDIT. Este unic, va functiona. 

Insa codurile mici, cele care apar sub acest cod mai lung, sunt unice. Fiecare trebuie pus in parte daca vreti sa functioneze. Daca doriti si buton de like, si buton de share de exemplu, este suficient sa copiati o singura data codul mare deasupra HTML-ului articolului, insa in subsolul HTML-ului puneti codul mic care va apare la rubrica de Like, dati enter sa lasati putin spatiu, apoi postati si codul mic care va apare la rubrica de Comment, deci codul mic de share se posteaza imediat dupa codul mic de like. Sus este suficient doar un cod mare, repet acesta functioneaza pentru toate butoanele - like, share, comment, follow etc.

Stiu ca am folosit exprimari insistente in acest tutorial, am facut-o cu intentii bune, sa fie mai usor celor care citesc, sper ca nu am ingreunat lectura :)
Sa va fie de folos!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu